• POKS

Näin teet rivivälin Instagram-tekstiin

Niinkin yksinkertainen asia kuin rivitys ei olekaan ihan niin simppeli juttu Instagramissa. Ahkera instagrammailija on ehtinyt kokeilla kaikenlaisia kikkoja, jotta rivit asettuisivat siististi julkaisuissa. Oletko kokeillut näitä vinkkejä?

1. Jätä välilyönti väliin


Kun kirjoitat tekstiä suoraan Instagramiin ja haluat vaihtaa riviä, tee rivinvaihto heti viimeisen merkin jälkeen ilman erillistä välilyöntiä. Jos näppäät välilyönnin lauseen jälkeen ja vaihdat riviä vasta sitten, rivitys menee mönkään. Huomaa, että myös emoji lauseen jälkeen saattaa sotkea ryhdikkäät rivitysaikeet. Sijoittele emojit siis muualle kuin rivinvaihdon yhteyteen.


2. Kopioi ja liitä


Kirjoita Instagramissa julkaistava teksti puhelimesi muistiinpanoihin ja kopioi ja liitä teksti sen jälkeen postaukseen. Näin rivivälit pysyvät samalla mukana – ja myös tekstit pysyvät tallessa. (Nimimerkki Kokemusta on kertoo, että mikäli juuri julkaisuvaiheessa iskee bugi, se heittää vaivalla laaditun tekstipätkäsi taivaan tuuliin, joten on erittäin viisasta tallentaa tekstit varmaan paikkaan.)


Tekstejä voi kirjoittaa, rivittää ja tallentaa myös Instagram-julkaisuun suunnitelluissa sovelluksissa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Planoly tai Later.


3. Käytä generaattoria


Mikäli edellisetkään vinkit eivät toimi (tai toimivat tasaisen vaihtelevasti ailahtelevassa Instagramissa), kokeile generaattoria. Ihanan siistejä Instagram-tekstejä saa aikaan esimerkiksi Caption Makerillä tai Pretty Captionilla. Kirjoita teksti sille varattuun laatikkoon, generoi ja kopioi Instagram-julkaisuusi.