• POKS

Näin hoidat somen myös kesälomakaudella

Kun sinä lomailet, some jatkaa elämäänsä ihan siinä missä muutenkin. Kesä ja lomasesonki saattavat olla – tietysti aina toimialasta riippuen – erittäin vilkastakin aikaa liiketoiminnallisesti. Ja kesällä ihmisillä voi olla myös normaalia enemmän aikaa surffailla somen aalloilla. Miksi siis hiljentää myyntiä tuovat kanavat kesäkuukausiksi?


Jotta koko ajan ei tarvitsisi olla online, kokeile tänä kesänä muutamaa helppoa vinkkiä, joiden avulla some-kanavasi pysyvät aktiivisina, vaikka itse loikoilisitkin aurinkotuolissa.

1. Suunnittele hyvissä ajoin etukäteen Koko kesän tai vaikka seuraavan kuukauden julkaisut voi hyvin suunnitella viikkoja etukäteen. Varaa aika kalenteristasi, istu alas ja mieti, minkälaisia asioita haluat kesällä käsitellä ja tuoda esiin. Vie suunnittelu päivä- ja kellonaikatasolle, jotta voit rytmittää julkaisut sopivassa suhteessa toisiinsa.

2. Käytä aikaa tuotantoon Kun suunnittelu on hyvin tehty, voit tuottaa kaikki tarvittavat materiaalit samalla kertaa. Hoida kaikki valmiiksi kuvamateriaalista teksteihin ja käytettäviin hashtageihin asti.

3. Ajasta

Some-tekemistä helpottaa huomattavasti julkaisujen ajastaminen. Instagram-ajastaminenkin onnistuu kätevästi: kokeile esimerkiksi Planoly-sovellusta, joka on myös erinomainen työkalu yhteneväisen feedin sommitteluun.

4. Käytä automaattivastauksia Varsinkin loma-aikana automaattiset vastaukset ovat must! Jos asiakas laittaa sinulle Facebookissa yksityisviestiä, saa hän automaattisesti vastauksen, jossa kerrot, milloin palaat asiaan. Näin voit itse valita, vastaatko yhteydenottoihin vasta lomasi jälkeen vai ehkä sopivin väliajoin lomasi aikana. Asiakaskaan ei jää epätietoisuuteen, kun hänelle viestii, milloin asiaan palataan.

5. Hanki tuuraaja Kommentteja tulee ja kanavia on moderoitava. Jos todella haluat lomailla, ulkoista yhteisömanagerointi luotettavalle tekijälle. Yksinkertaisen usein kysytyt kysymykset -listan avulla täysin ulkopuolinenkin toimija handlaa asiakaspalvelun somessa silloin, kun sinä latailet akkujasi.

6. Varaudu ennakkoon Mieti etukäteen, mitkä asiat voisivat mennä vikaan – ja sitten käyt läpi, miten tilanteet taklaat. Jos vaarana esimerkiksi on, että verkkokaupastasi loppuu jokin tuote, kirjoita valmiiksi asiasta viestivä teksti, jotta voit tarpeen vaatiessa reagoida nopeastikin.

Ja sitten lomailemaan!