• POKS

Älä panttaa ideoitasi ja muut Paul Ardenin vinkit itsensä kehittämiseen

Päivitetty: 24o heinä 2018

Legendaarisen mainosmiehen Paul Ardenin kirja on viihdyttävää luettavaa. Eikä pelkästään viihdyttävää, vaan myös oikeasti hyödyllistä! It´s Not How Good You Are, It´s How Good You Want To Be alkaa sanoilla "Nearly all rich and powerful people are not notably talented, educated, charming or good-looking. They become rich and powerful by wanting to be rich and powerful."


Miten sitten tulla hyvästä paremmaksi? Nappaa tästä Adlerin parhaat vinkit.1 Ei se pelkkä taito

Osaaminen tai taidot eivät automaattisesti tarkoita menestystä. Sillä tiedätkö mitä? Hommaan tarvitaan aina paitsi intohimoa myös kunnianhimoa. Kun taito ja ambitio yhdistyvät, alkaa syntyä.


2 Kehity tai kuole

Jotta voit olla hyvän sijasta parempi, pitää kehittyä jatkuvasti. Koska meistä kukaan ei ole yksin yhtään mitään, pyydä mielipiteitä myös muilta. Mutta älä kysy: mitä mieltä olet tästä. Todennäköinen vastaus kun on jotain väliltä ihan kiva tai tosi hyvä. Sen sijaan kysy: Jos sinun pitäisi valita yksi ongelmakohta, mikä se oli?


3 Lopeta ideoiden panttaus

Älä panttaa ideoitasi. Koska tiedätkö mitä: ideat ovat vapaata pääomaa, niitä ei voi omistaa. Ideoiden panttaajille tuppaa käymään niin, että he pyörivät omien – ja vanhentuneiden – ideoidensa parissa. Sen sijaan he, jotka ovat avoimia ideoidensa kanssa, saavat jatkuvasti lisää ideoita.


4 Positiivisuus, positiivisuus, positiivisuus

On nimittäin niin, että se mihin keskittyy, se lisääntyy. Ja kukapa ei haluaisi enemmän positiivista energiaa elämäänsä?


5 Epäonnistu!

Kuten Benjamin Franklin on sen sanonut: I havent’t failed. I’ve had 10.000 ideas that didn’t work. Mitäpä siihen lisäämään.


Loppuun vielä pohdittavaksi yksi Arderin kymmenistä neuvoista, joka on enemmän totta kuin aluksi tuntuukaan:


Don´t look for the next oppotunity. The one you have in your hands is the opportunity.