• POKS

Älä panttaa ideoitasi ja neljä muuta Paul Ardenin vinkkiä luovaan menestykseen

Päivitetty: heinä 28

"Nearly all rich and powerful people are not notably talented, educated, charming or good-looking. They become rich and powerful by wanting to be rich and powerful."


Näillä sanoilla alkaa Paul Ardenin kirja It´s Not How Good You Are, It´s How Good You Want To Be. Siinäpä vasta viihdyttävää luettavaa! Eikä pelkästään viihdyttävää, vaan myös oikeasti hyödyllistä! Paul Arden oli kirjailija ja Saatchi and Saatchin luova johtaja, joka puhui epäonnistumisen puolesta, uskalsi lähestyä asioita epätavallisilla tavoilla ja uskoi positiivisuuden voimaan.


Miten sitten tulla hyvästä paremmaksi? Miten tehdä mahdottomasta mahdollista? Uskomattomasta totta? Nappaa tästä Ardenin parhaat vinkit luovaan menestykseen.1. Ei se pelkkä taito

Osaaminen tai taidot eivät automaattisesti tarkoita menestystä. Sillä tiedätkö mitä? Hommaan tarvitaan aina paitsi intohimoa myös kunnianhimoa. Kun taito ja ambitio yhdistyvät, alkaa syntyä.


2. Kehity tai kuole

Jotta voit olla hyvän sijasta parempi, pitää kehittyä jatkuvasti. Koska meistä kukaan ei ole yksin yhtään mitään, pyydä mielipiteitä myös muilta. Mutta älä erehdy kysymään: Mitä mieltä olet tästä? Todennäköinen vastaus kun on jotain väliltä ihan kiva tai tosi hyvä. Sen sijaan kysy: Jos sinun pitäisi valita yksi ongelmakohta, mikä se oli?

3. Lopeta ideoiden panttaus

Älä panttaa ideoitasi. Tosiasia on, että ideat ovat vapaata pääomaa, niitä ei voi omistaa. Ideoiden panttaajille tuppaa käymään niin, että he pyörivät omien – ja vanhentuneiden – ideoidensa parissa. Sen sijaan he, jotka ovat avoimia ideoidensa kanssa, saavat jatkuvasti lisää ideoita. Ikään kuin ääneen lausutut ideat kutsuisivat luokseen lisää ideoita, loppumattomasti ideoita!

4. Vaihda välinettä

Jos olet jumissa, vaihda tietokoneen näppäimistö kynään, kynä siveltimeen tai sivellin liituun. Kokeile jotain ihan uutta ja erilaista. Juju piilee siinä, että uudenlainen väline vapauttaa ajattelun. Paul Arden paljastaa kirjassaan, että vesiväreillä luonnosteltu kuvakäsikirjoitus onnistui hurmaamaan hänen asiakkaansa niin, että kampanjabudjetti nousi kolmanneksella.

5. Epäonnistu!

Kuten Benjamin Franklin on sen sanonut: I havent’t failed. I’ve had 10.000 ideas that didn’t work. Mitäpä siihen lisäämään.


Loppuun vielä pohdittavaksi yksi Ardenin kymmenistä neuvoista. Se saattaa auttaa sillä samaisella hetkellä, kun seuraavan kerran päässä lyö tyhjää.


"If you can´t solve a problem, it´s because you´re playing by the rules."